dijous, 10 d’octubre del 2013

ETREVISTA MIGUEL TOMÀS


Miguel Tomás té setanta anys i en fa trenta que viu a Montgat.Actualment és el president de la Confederació Europea del Taxi (CET). Un activista nat no només a Montgat sinó arreu i la mostra és que actualment ha estat un dels impulsors del moviment delsiaioflautasTomás té una pàgina web a Montgat des de fa dotze anys que actualment es veu amenaçada.
Miguel, què és montgat.net?
Montgat.net és una web d’àmbit local i personal que vaig crear fa aproximadament 12 anys. Al poble no hi havia cap tipus de mitjà de comunicació. No existia ni la pàgina web de l’Ajuntament. Vaig tenir la idea de fer una pàgina de participació ciutadana, no té cap tipus de contingut polític.

Quin tipus de publicacions es fan en aquesta pàgina?
Tot és comunicació local, moltes recollides d’alguns mitjans de comunicació que parlen de Montgat i, per altra banda, les que m’envia gent que hi col.labora. I el foro és una altre part que pot publicar-hi tothom.

Hi ha algún filtre?
Pot publicar-hi tothom. Però el problema que té aquest país és que hi publica tothom menys el que hi hauria de publicar que és l’Ajuntament.

En relació amb això, fa uns dies, el 16 de setembre, Miguel  Tomàs, va rebre un burofax d’un bufet d’advocats en el que li exigeixen la retirada immediata dels comentaris que afecten l’honor de l’Alcalde Francesc X. García Arrocha, del  regidor Tomàs Cabrejas o de qualsevol  altre regidor de l’Ajuntament de Montgat. En cas contrari iniciaràn accions legals. Ha fet o farà alguna cosa des que li han fet arribar l carta?
Jo no he fet absolutament res. Això ho ha de dir un jutge. L’honor és algo molt subjectiu. Aquesta ja és la segona vegada que han enviatcoses el mateix equip de govern amb el mateix discurs. Jo si no 
m’ho diu un jutge no faré absolutament res.

Segons aquest burofax, el responsable d’una web es també el  responsable de tot comentari que s’hi fagi. Hi esta d’acord? S’ha informat legalment?
Això és un criteri d’ells, el foro es un lloc perquè la gent s’hiexpressi. Prenem per exemple Barcelona on hi han milers de foros , si el seu Ajuntament hagués d’estar pendent de tots per veure quiparla del seu alcalde i regidors els jutjats estaríen saturats. Per tant, considero que és un tema d’ells. Són persones que no accepten les crítiques. En el moment que en reben una la qual no els afavoreix la seva reacció es dictatorial.

S’havia trobat alguna vegada amb una situació similar a aquesta amb governs anteriors?
Mai cap govern m’havia ni tan sols insinuat que tanqués aquesta pàgina, i com t’he dit fa 12 anys que la vaig crear. Ni socialistes niconvergents i ,també, en moltes ocasions han estat criticats en el foro.

A la pàgina de La Vanguardia trobem en el foro un comentarique fa referència la noticia “Un nuevo tipo de radares que diu:“No es afán recaudatorio, son medidas confiscatorias propias de 
la edad media, los ladrones se estan instalando en los ayuntamientos, no los votemos!”Tens coneixement d’algun altre mitjà com, per exemple, La Vanguardia que hagi rebut per part de l’Ajuntament algun burofax?

És més fàcil ficar-se amb montgat.net que no amb La Vanguardia. El poder econòmic i jurídic no és el mateix que pugui tenir jo. No tinc cap tipus de publicitat a la pàgina. És una web feta a títol personal i, per tant, és evident que el cost que et pot significar una querella judicial no és assumible per mi com per a un mitjà gran. Jo he estat una persona pública molts anys com a President Europeu del Sindicat del Taxi i m’han posat a parir panteras, per tant, se el que és. La persona que és pública ha d’assumir que, a vegades,agradarà o no el que fagi. Si el senyor Francesc X. García i el senyor Tomás Cabrejas fossin ciutadans i res més, no s’en parlaria públicament d’ells. Si creuen que va contra el seu honor, que ho portin als jutjats. Ara, espero que ho fagin amb diners de la seva butxaca i no toquin ni un cèntim de la butxaca dels montgatins.
El burofax que se li ha enviat és en nom de l’Ajuntament o en nom de Francesc X. Garcia i Tomás Cabrejas?

No, l’Ajuntament de Montgat no apareix enlloc. Apareix Francesc X. Garcia , com a Alcalde de Montgat, i Tomás Cabrejas, com a Regidor de l’Ajuntement de Montgat.
Aquí al poble fa anys hi havia una revista que es deia “El gato verde”, era l’època en què governava la Rosa Alemany (PSC). Va ser una revista que va generar molta polèmica i que es va portar a un ple abans d’emprendre cap acció legal. Jo, en aquest cas, no tinc constància que fins ara s’hagi portat a cap ple el tema de Montgat.net.

Vostè considera que algun dels comentaris que apareix al foro de Montgat.net és responsabilitat seva?
No, en absolut. A la pàgina hi escriu tothom qui ho vol i la resposabilitat no és meva. De fet, molts comentaris ni els llegeixo, no estic tot el dia pendent del què escriu la gent.

Per escriure al foro d’aquesta pàgina t’has de registrar d’alguna manera?
Has de posar el teu mail i unes claus i res més. Encara que no es signi l’escrit queda enregistrat qui l’enviï. Si algun dia em demanés un jutge les adreces des d’on m’han enviat els comentaris doncs si que li hauria de facilitar.

Ha rebut alguna notificació dels jutjats des del dia que va rebre el burofax?
No.

Creu que algun d’aquests comentaris que Francesc X. Garcia i Tomás Cabrejas subratllen, no hi hauria de ser?
Home, personalmet… Jo no escriuria segons quines paraules perquè no crec que s’hagi de faltar al respecte. El meu nivell cultural faria que escrigués d’una altra manera.

S’ha plantejat tancar aquest foro de Montgat.net?
No, mentre jo visqui no es tancarà aquest foro. Si es tanca el foro no té cap sentit la pàgina. L’element principal d’aquesta pàgina des que va néixer és la participació ciutadana. Ells no volen aquesta participació ciutadana que és poder expressar en algun lloc el que penses sobre el que es fa al poble. A més, l’objectiu de l’Alcalde i d’aquest Regidor és que jo tanqui la pàgina i no ho faré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada