divendres, 4 d’octubre del 2013

MONTGAT EN EL PUNT DE MIRA

La darrera filera de la Sala de Plens de Montgat es feia petita pels professionals de la informació aquest passat dijous. Dia de ple municipal i l’equip de govern forçat a donar explicacions. En l’ordre del dia cap punt feia referència al tema d’interès majoritari de la nit: ELS RADARS. Al final, però, en l’apartat de precs i preguntes va ser el principal.
Arrel de les queixes dels veïns recollides per la “Plataforma No als Radars de Montgat” PRE, ICV i PSC van fer preguntes molt concretes sobre el procediment administratiu a l’hora d’instal·lar els radars i sobre la falta voluntat en atendre alguns mitjans de comunicació per donar explicacions davant les pressumptes proves que assenyalaven l’equip de govern de cometre algunes irregularitats, segons el reportatge que va emetre 8tv fa 12 dies.
Francesc X. Garcia, Alcalde de Montgat,  va assegurar que “tots els concursos públics impulsats per l’Ajuntament de Montgat des de la regidoria d’Hisenda al departament de compres i contractació queda en absolutes garanties jurídiques i tècniques en el procedimentadministratiu” en resposta a Gabriel Salguero, cap del PRE. MontseGiner (ICV) va insistir en l’aspecte de transparència en atendre els mitjans de comunicació en aquest cas també va parlar l’alcalde:
“ Sra. Giner, té una capacitat de desviar l’atenció impressionant, potser vostè no ha vist al televisió…”. En referència a la investigació que du a terme el Síndic de Greuges va declarar que “el Síndic ens ha demanat la informació i secretaria l’està redactant”.  Tot seguit, va arribar la intervenció del PSC, Jordi Ràmia va mostrar la seva decepció pel canvi obligat de secretari ja que el que havia fins araha marxat. En referència al tema dels radars Ràmia va reafirmar la postura del seu grup en què assenyalen la implantació dels radars com a mesura recaptatòria. Davant el reclam de les respostes de les instàncies presentades per part de la Plataforma l’Alcalde va acusar el col·lapse administatiu de secretaria però va assegurar que les contestarien totes ja que encara eren dins el plaç que estableix la llei. El cap de la oposició va exigir que en el termini d’una setmana l’equip de govern convoqui a tots els grups municipals per ensenyar-los tota la documentació el número de multes tramitades i no tramitades fins el 30 de setembre de 2013.
A continuació, va recaure el torn de paraula al públic i Acari Bertran, cap de la Plataforma “No als radars de Montgat” va poder fer la seva intervenció de tres minuts. Bertran va preguntar sobre l’estudi que es va fer per pacificar el trànsit que segons ell tenia alguna incoherència en el nombre d’accidents esmentats i en el moment que es va fer el decret d’alcaldiaUn dectret signat el 7 de juny de 2013, 7 mesos després de la instal·lació dels radars. També va lamentar la mesura restrictiva de l’Ajuntament a l’hora de voler pacificar la via ja que són sancions a partir de 200 euros de sanció i punts del carnet de conduir, tenint en compte que moltes families travessen un moment delicat degut a la crisi. I un altre tema que va esmentar va ser la falta de transparència davant dels mitjans de comunicació. I, finalment, va demanar dades de l’estudi que va presentar BILBOMÁTICA. L’alcalde va dir que “no hi ha cap estudi, senyor Bertran, hi ha una oferta comercial de producte d’una empresa a un Ajuntament”.
Tant la Plataforma com els partit de la oposició ara esperen resposta amb proves adjuntes sobre la instal·lació dels polèmicsradars de Montgat. Divendres, però, des de l’Ajuntament es va emetre un comunicat amb els punts que han considerat d’aclarir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada